T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NİZİP - Necibe Kemal Akdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

15. Uluslararası MEB Robot Yarışması

15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının, 08-11 Mart 2023 tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde, Bursa Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Genel Müdürlüğümüz rehberliğinde yapılması planlanan ancak ülkemizde 06/02/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle ertelenen yarışmanın 06-09 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır.

Bu kapsamda söz konusu yarışmanın; Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Serbest Proje ve Temalı kategorilerine ek olarak bu yıl ilk defa Su Altı Aracı (ROV) ve Otonom Araç kategorileri de eklenerek 14 (on dört) kategoride gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

                15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının Uygulama Kılavuzu,Yarışma Afişi, İş Kalemleri ve Kategori Kılavuzlarına ait dokümanlar Genel Müdürlüğümüzün http://robot.meb.gov.tr/ internet adresinde de yayınlanmıştır. Ayrıca yarışma afişine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.07.2023 - Güncelleme: 10.07.2023 12:45 - Görüntülenme: 100
Kaynak: http://robot.meb.gov.tr/
  Beğen | 0  kişi beğendi